Camilla

Mamma (Emanuel - 090903), sambo, dotter, syster, faster, matte, gudmor, vän, undersköterska/mentalskötare

The Phantom of the opera

Kategori: Allmänt

I fredags var det äntligen dags för något jag velat se så länge jag kan minnas - The Phantom of the opera med Peter Jöback i huvudrollen. Jag har alltid velat se den, så när jag såg att den skulle sättas upp i Sverige så tvekade jag inte en sekund.
 
Jag frågade min bästa vän om hon ville följa med. Så vi gjorde det till en heldag. 
Umgicks hemma hos henne på dagen, jag busade med hennes underbara lilla energiknippe, vi pratade och försökte fika (vilket inte var så lätt med två småbarn ;-))
På eftermiddagen åkte vi in till Gamla stan, åt middag på en italiensk restaurang, tog ett glas vin och gick en promenad ute på Skeppsholmen och bara pratade i det vackra vädret. Vi blev arga på dom som jobbade på Djurgårdsbåtarna, och vi fick gå upp till kapteten (när vi äntligen hittade en snäll och hjälpsam personal) och kolla hur man styr båten. Hur kul som helst!
 
Jag har alltid älskar musikaler. Och Fantomen är ju musikalernas musikal.
Musiken är fantastisk och historien är fängslande. 
Dessutom är ju Peter Jöback Sveriges bästa musikalstjärna enligt mig, med en röst som en Gud. Så förväntingarna var ju extremt höga!
 
Varken jag eller Malin blev besvikna.
Herregud så bra den var. Rysningar från början till slut, Peter Jöback är helt jävla fantastisk, han ÄR Fantomen, och Emmi - som spelade Christine var grym!!
Det var så otroligt mäktigt att höra all denna fantastiska musik live, se kristallkronan stiga upp i taket för att sedan falla ner igen. När man hörde Peters röst över hela cirkus så vände man sig om för att leta efter honom, allt var så otroligt verkligt. Jag satt verkligen och njöt. Helt klart den bästa musikal jag sett!
 
Det enda jag ångrar är att jag inte såg den tidigare, så jag hade chans att se den igen ;-)
 
Tack för en famtastisk kväll ängeln!! Det var så mysigt att få göra något igen - bara du och jag!
Jag är så glad att jag fick uppleva det här med dig. Det är en kväll jag kommer leva änge på! <3